NOVINKY/NEWS 2017

 

6.1. 2018

Přidány fotky štěňátek v 6ti týdnech v jejich fotogalerii na stránce Štěňata - Puppies!

26.12.2017 - štěňátka mají 5 týdnů a ještě tři štěňátka (kluci) čekají na svoji novou rodinu

20.11.2017 se narodila v naší chovatelské stanici štěňátka Amerického bezsrstého teriéra!!

Více informací o rodičích najdete zde - Štěňata.

 

24.11.2017

LOCAL HERO ´S NAHIMANA je oficiálně Český junior šampion!!!

 

Návštěva v chs Perro Sin Plumas

Po výstavě v Mladé Boleslavi, jsme si odskočili na návštěvu do Kladna do chovatelské stanice Amerických bezsrstých teriérů, kde mají krásná štěňátka tohot úžasného plemene k zamluvení. Oba vrhy jsou velmi podařené, ale my se těšili hlavně na štěňátka po našem Sanym :-). Všechna štěňátka jsme pomazlili a pochovali :-). Ouška už se jim krásně staví a budou vhodní i na psí výstavy, či sporty a hlavně, jako skvělý mazlíci :-).

Zde v odkazu najdete fotky z návštěvy: www.facebook.com/media/set/?set=a.1662357367110406.1073741949.100000084764395&type=1&l=7c4967d3d0

 

 IDS INTERDOG BOHEMIA 2017/ Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav 13.8.2017

Judge/Rozhodčí: Gabriela Ridarčiková (SK)

Our xolo standard team results/ Výsledky našeho xolo standard týmu:

Girls: Local Hero's King Of Hart's Jayce: Ex 1, CAC CACIB ,CAC CMKU, BOB and Qualification for Crufts 2018
Local Hero's Nahimana: Ex1, CAJC ,BOJ and Qualification on Crufts 2018
Boy: Local Hero's Oxomoxo: Very Promising / Velmi nadějný
We are so happy :)
Thanks a lot for the work of the handlers Linduše Hodová and Lucie Běhalová

Local Hero ´s Nahimana (Hanny):

 

Local Hero ´s Oxomoxo

 

Local Hero ´s King of Harts Jayce

Both girls with handlers and judge:

 

Ivory Punto Valentino (Sany) se 3.7.2017 stal poprvé tatínkem 4 krásných štěňátek (3holčičky a 1kluk). Narodila se v chs https://perro-sin-plumas.webnode.cz/ Kateřiny Savkové (Kladno)

Oblastní výstava Kelč 6.7.2017

Na tuto výstavu jsme se moc těšili, bohužel si Nahimana poradila nožku a při běhu v trávě kulhala, tak bohužel odešla neposouzena, ale s moc pěkným posudkem od pana rozhodčího :-). Byl to parádní trénink pro naši holčičku, která od výstavy v Brně, kdy ji nesedl pan rozhodčí se chlapům vyhýbá.

Nahimanu předváděla skvělá Lucie Běhalová :-).

 

Intercanis Brno 25.6.2017

Judge: Otakar Vondrouš
Junior class/Třída mladých: Local Hero ´s Nahimana - Exc.1, CAJC, BOJ

V závěrečných soutěžích byla vybrána mezi 3 nejhezčí juniory V. FCI, bohužel se zadávalo pouze jediné místo.

In final shows, she was selected in 3 best junior at V.FCI groupe. Thank you judge Petr Řehánek!

 

Local Hero ´s Nahimana - 15.6.2017 celebrate 1. year!!!

- time goes so fast! She growing to really beautiful Xolo lady! She dont like much foreign people mainly mans. We work on it in shows, on city. She loves children so much! I was little scared how she will be with our little son, but now I know it was a good choice.. she loves him and he loves her! Hope soon will loves a shows too, but If not, I will not be upset, because she is a really Great dog for life ❤️.

 

29.4.2017 Krajská výstava psů Dětřichov (u Svitav) pořádaná KCHMPP

Dnes byl dlouhý, ale vcelku úspěšný den :-), Kami na své první výstavě získala V1, Vítěz třídy a Krajský vítěz (děkujeme za krásný posudek panu rozhodčímu Polgarovi) a absolvovala úspěšně bonitaci!
Nahimana i přes né zrovna nejlepší náladu si vyběhala Vítěze třídy mladých s pěkným komentářem od pana rozhodčího Hořáka o netypycké kontaktní povaze :-). Obě holčičky byli moc šikovné a i přes střídání teplot a blátě se nechali pohladit od návštěvníků výstavy a zvládly se i vyfotit, i když zrovna moc nepostály :-). Ale slečna fotografka byla moc šikovná a na výsledek focení koukněte na FB stránky naší chovatelské stanice Moravian Pearl, odkazy najdete i na stránkách holčiček.

A takové krásné poháry jsme si pyšně odvezli domů :-)

23.4.2017 IDS České Budějovice

Šikovná Jayce si se svou paničkou Martinou vyběhala krásné ocenění na Mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích :-). Děkujeme paní rozhodčí!

17.4.2017

Dnes nás opustil a odešel za svými předky náš milovaný Blejdík - Bay ´s Bushyfur Haihais. Peruánský naháč velký z chovatelské stanice ve Finsku, kterého jsem importovala pro naši Binkie. Budeš nám moc chybět, byl jsi pan pes, vždy připravený chránit svoji rodinu, i za cenu vlastního života, stále s duší a bojovností mladíka, i když už malinko nevrlejší :-). Rád sis přišel pro pomazlení, schoval ses mi v posteli do nohou a zahříval mě.. Stal jsi se otcem mnoha krásných štěňátek nejen v naší chovatelské stanici, byl jsi i dědečkem. Pozdravuj tam prosím za duhovým mostem holčičky...odpočívej v pokoji náš chlapečku..R.I.P.

 

16.4.2017 IDS PRAHA

Naše Jayce zase zazářila a i přes tragédii, která postihla jejího milovaného páníčka a našeho kamaráda, který stále bojuje v nemocnici, se předvedla s její paničkou úžasně a nejen, že získala Best of Breed ale také vyhrála celou V. FCI skupinu. Udělala nejen nám velikou radost!

IDS DUOCACIB Brno (CZ) 4-5/2 2017

Jch.Ch.Multi BOB,BIG,BIS,BOD Local Hero's King Of Hart's Jayce
2x CAC,2xCAC ČMKU ,2 xCACIB, BOB,BOS
Huge thanks to judge FCI Mrs.Kristina Tar
Fantastic attitude and professionalism, excellent knowledge of the breed standard Xoloitzcuintles

Local Hero ´s Nahimana - V sobotu 4.2. -  Velmi nadějná/Very promising a ve finálových soutěžích se jí podařilo probojovat dvakrát mezi nejlepší 20 a pak 10 v obrovském počtu dorostů . I když se dále neumístila, máme velikou radost, protože ráno se jí ale vůbec nechtělo v pidi kruhu běhat .

Druhý den na Duocacib Brno 5.2.2017
Local Hero ´s Nahimana - třída dorostu/puppy class - VN1( Very promising 1).
Rozhodčí/Judge: Kristina Tar
Dnes se předváděla Nahimana o dost lépe než včera a odnesla si krásný posudek :-). Jsme na holčičku moc pyšní .

 

TOP DOG a Šampion šampionů 21. 1. 2017 - Praha

Absolutely perfect day!
Jch CH LOCAL HERO'S KING Of HART'S JAYCE -Xolo standard
In Prague Jayce assumed the titles of ABSOLUTE WINNER (of young dog Czech Republic) TOP DOG JUNIOR
also 4th place TOP DOG ADULT !!!!

Title and prize Her came pass the, Mr.Miguel 'Angel Vilchis ambassador of Mexico in the Czech Republic.
It is a great honor for us!
Mr. Ambassador had a brief speech, thanked for the great achievements Jayce and presentation Xoloitzcuintles breed in Europe. He was warmly greeted by the President of the Czech and Moravian Union canine Mr.Lubomír Široký
After the award ceremony together with other VIP guests, Mr. Vilchis Ambassador attended the lunch.
Huge thanks ČMKU who have made this meeting! Huge thanks to all the sponsors! Huge thanks to all the great Judge!

TOP DOG a Šampion šampionů 21-1 -2017 - Praha
Možná se to ,, nenosí ,, ale už je to celkem dávno , kdy jsem psala o některé výstavě nebo kynologické akci ,ale po včerejší výstavě je to na místě !
Včera jsme se zúčastnili spolu s několika sty nadšenců , chovatelů a majitelů psů tradiční akce ČMKU Top Dog - předání cen nejúspěšnějším psům roku při soutěži Šampion šampionů.Tato akce jako již několik let se konala v kongresovém sále hotelu TOP Hotel Praha ( všimněte si :D Top Hotel pro Top DOG :D )
Měli jsme čest a možnost,aby naší Jayce cenu Top Dog Junior předal osobně Mexický Vyslanec - Diplomat pan Miguel A'ngel Vilchis s manželkou . Pan Vilchis přijel po deváté hodině , byl srdečně přivítán prezidentem ČMKU panem L. Širokým a usazen na VIP místo mezi všechny hosty a rozhodčí. S velkým zájmem sledoval celou akci Top Dog. Zajímal se o výsledky jednotlivých psů a hlavně o Jayce ! Možná někdo z Vás nepochopí souvislost ( proč až takové ceremonie kvůli psovi ),ale pro Mexiko je Xoloitzcuintles tzv. národní poklad , který si bedlivě střeží a sledují . Jayce je nejúspěšnějším Xolo v Evropě ve svém věku a proto jsme na ni všichni náležitě pyšní .
Pan vyslanec měl krátký proslov k původu plemene a jeho historii , pak osobně předal cenu Top Dog spolu s ostatními zástupci ČMKU a rozhodčími . Pro nás to je velká odměna a čest ! Chtěla bych moc poděkovat členům ČMKU za umožnění a souhlas k této akci , která není úplně běžná , za srdečné přivítání pana Vilchise, jeho manželky a překladatelky , za péči o všechny , zájem a pozvání k občerstvení .Pan Vilchis si odnesl i dárek , který mu osobně věnoval prezident ČMKU pan L.Široký. Tuto vzácnou návštěvu nebylo až tak snadné zorganizovat , proto moc děkuji všem , kteří mi pomohli paní Lenka Frnčová, pan L. Široký, za rozhodčí paní V. Tichá, pan M. Václavík a další . Samozřejmě musím pochválit i soutěž Šampion šampionů a ne jen proto , že jsme si také odnesli krásný výsledek a to BIG v V. FCI , skvěle organizačně zvládnutá akce, velmi příjemní a znalí rozhodčí, krásná atmosféra a krásné dary pro nejkrásnější psí jedince! Ze srdce blahopřeji majitelkám psa Zuzana a Linda Hodovi který si zaslouženě odnesl titul nejvyšší a to Šampion šampionů 2016! Byl to skvělý den plný radosti s přáteli!
Doufám, že další ročník bude také tak pěkný , již nyní se těšíme. Martina Graubner

Národní výstava psů Brno/ National Dog Show Brno 2017 8/1
Fantastic start a new exhibition season !!

Poprvé se na výstavu jela podívat Nahimana a nevedla si vůbec špatně :-), a Jayce i Bondira byly opět úžasné!
LOCAL HERO'S KING OF HART'S JAYCE Xolo standard
EX1, CAC, NW, CAC ČMKU, BOB

LOCAL HERO'S NAHIMANA Xolo standard                                                                                                                           Velmi nadějná/ Very promising and BOD PUPPY third place - v závěrečných soutěžích BOD dorost 3.místo!!!

BONDIRA MORAVIAN PEARL Pspp grande
EX1,CAC,Národní vítěz/NW,CAC ČMKU, BOB

Jayce splnila podmínky pro udělení Českého šampiona! Jayce fulfilled conditions for Czech Champion!

Warmest thanks to judge FCI Mrs.Lenka Frnčová and judge FCI
Mr. Petr Řehánek !
Thank you to our wonderful handler Linda Hodová <3
I thank all our friends for their support and fantastic day

Local Hero´s Nahimana - BOD PUPPY 3.place

Jayce a Bondira :-)