NOVINKY 2019/NEWS 2019

17.12.2019

Štěňátka už mají 2 týdny a rostou nám jako z vody :-). Největší je momentálně hnědý chlapeček APUMAYTA, který váží 1826g. Jeho černý bráška ACHOKALLA váží 1690g. Už oba otevřeli oči a pokoušejí se utéct mámě z pelíšku :-).

 

Štěňátka Mexického naháče standard

3. 12. 2019 se v naší chovatelské stanici narodila štěňátka Mexického naháče standard. Na svět přišli dva osrstění kluci - hnědý a černý ❤️. Hledáme pro ně milující rodiny, bez zájmu o chov. Budou očkovaní, odčervení, s průkazem původu, správně socializovaní - budou vyrůstat mezi dětmi i psy. Budou velcí - okolo 60 cm v kohoutku a 30-35 kilo.
 
Více informací na emailu: moravianpearl@centrum.cz
 

 

28.10.2019

1. Podzimní krajská "Halloweenská" výstava psů Kelč

Na tuto výstavu jsme nahlísili pouze naší nejmladší Brienne a k naší radosti se k nám přidal i její bráška Black Panther. Oba si tak na této výstavě užili svoji výstavní premiéru. Oba získali ocenění Velmi nadějný 1 u paní rozhodčí Zdenky Jílkové a zaběhali si také v závěrečných soutěžích o nejkrásnější štěně - pes a fenka výstavy.
 
V této soutěži se umístila naše Brienne a získala 1.místo nejkrásnější štěně - fenka výstavy a 2. nejkrásnější štěně výstavy.
 
Udělala nám velikou radost, protože byla docela zima a čekání bylo pro naháčky dlouhé.

25.10.2019

Dnes jsme dostali od naší paní veterinářky krásnou zprávu, a to, že očekáváme začátkem prosince náš první vrh Mexického naháče standard!!
Na štěňátka se těšíme a budoucí maminku budeme řádně rozmazlovat :-).
 
Maminka: Ch. Local Hero´s Nahimana
 
Tatínek očekávaných štěňat:
C.I.B., Multi Ch. Adonis Mysterious Angel

19.10.2019

Štěňátka z vrhu B krásně rostou, dle fotek z jejich rodin :-). Brienne se začlenila do smečky a nenechává nikoho chvilku v klidu. Celá smečka je vždy ráda, když si zalehne a odpočívá. Pokud je dlouho klid, vyvádí nějakou lumpárnu :D. Ale jinak je moc šikovná. Naučila se chodit na vodítku, a začíná si zvykat i na to výstavní. Začaly jsme navštěvovat školu pro psy K-9, kde trénujeme se skupinou štěňátek. Brienne to moc baví, jen ji víc než běh samotný zajímají ti pejsci okolo a páníčci, kteří jim říkají jak jsou šikovní, no a jelikož i ona je šikovná, tak se ke každému vrhá, když to uslyší :D.
Na první výstavu se chystáme do Kelče - bude to podzimní halloweenská výstava na kterou se moc těšíme :-), vždy je skvěle zorganizovaná se spoustou dárečků pro všechny pejsky. Takže naviděnou 28.10. 2019 v Kelči :-)
 
Fotky z tréninku:

 

28.7.2019

Štěňátka odjela do nových domovů a u nás zůstala holčička Brienne (Bree), která bude pokračovatelkou chovu Amerického bezsrstého
teriéra v naší chovatelské stanici.
Brienne je zatím maličká, ale je klidná, s pěknou stavbou těla. Získala si celou naší rodinu svoji milou a přátelskou povahou.
Už do narození byla miláček její maminky Kami :-). Jakmile se vzdálila, začala Bree křičet o pomoc :-).
Všechna naše štěňátka před odchodem do nových domovů byla vyšetřena na genetické nemoci.
Brienne měla výsledky negativní, jak u PLL, tak DM. Máme z toho velikou radost.
 
 

21.7.2019

Štěňátka mají 7 týdnů. Přidány nové fotky. Více fotek najdete na našem FB účtu Moravian Pearl.
Koncem týdne už začnou štěňátka odcházet do nových domovů.
 
 

17.7.2019

Všechna štěňátka jsou momentálně zarezervovaná.
 
V pondělí také proběhlo čipování a první očkování našich štěňátek. Všechna
byla moc statečná.

7.7.2019

Dnes jsme vyfotili štěňtka v 5.ti týdnech. K zadání máme pejska BRUCE Moravian Pearl.
 
 

1.7.2019

Přidány fotky štěňátek ve čtyřech týdnech. Štěňátka za sebou mají druhé stříhání drápků, ochutnaly už maso, namočené granulky a už se pouštějí do granulek maminky Kami :-). Začíná se prodlužovat jejich čas hraní a zkracuje se čas spaní :-). Ideální je, když si chtějí hrát v jednu ráno :D.
 

24.6.2019

Štěňátka Amerického bezsrstého teriéra už mají 3 týdny, za tu dobu pěkně porostla, mají za sebou i první odčervení pastou, začínají se navzájem zlobit, umí vrčet, kňučet a okusovat sebe a už i mámu, která je nesmírně trpělivá, stejně jako se štěňátky z vrhu A. Přidány fotky štěňátek za dva týdny, tak se máte na co kouknout :-).

 

23.6.2019

se zůčastnil pejsek Dastan el Emperador Ring Rider - mexický naháč standard, kterého jsme pomohli importovat, Mezinárodní výstavy psů v Brně. Získal naprosto skvělé hodnocení i ocenění Výborný, CAJC, BOJ a BOB! Nakonec si ještě v závěrečných soutěžích vyběhal krásné 1.místo mezi juniory v V.FCI skupině!!! Máme velikou radost. Naše Nahimana byla taky nahlášená, ale nakonec jsme nejeli, zdůvodu nevyspání, jelikož jsme ve 3 ráno přijeli z Prahy :-).

 

9.6.2019 Štěňátka mají týden :-)

Přidány fotky štěňátek v prvním týdnu jejich života.
 

2.6.2019 WE HAVE A PUPPIES!!

Dnes se narodil druhý vrh štěňátek Amerického bezsrstého teriéra v naší chovatelské stanici. Jde o stejné spojení, jako vrh A.
Více informací na stránce Štěňata - Puppies
 
 
 
 

5.5.2019

Začátkem června očekáváme narození štěňátek Amerického bezsrstého teriéra!

 
Víc informací o očekávaném vrhu najdete v sekci - Štěňata - Puppies
 
 

13. 1. 2019

Hanácká Národní výstava psů v Brně/ National dog show Brno

 
Na tuto výstavu jela Nahimana a malý Dastánek, poprvé na zkušenou.
Mexický naháč standard/ Xoloitzcuintle standard
Rozhodčí/Judge: Vaničková Kristýna
Dastan el Emperador Ring Rider
Třída/class: štěně/baby
Výsledek/ show result: Velmi nadějný 1/ very promising 1
Dastánek nás všechny moc překvapil svým klidem, první výstava a nic ho nerozhodilo, pohoda.
Všem musel ukázat svůj temperament a paní rozhodčí napsala, předveden s temperamentem! Doplnila: více ho kroťte!